bali   angkor   bangkok   borneo   chiang mai   hanoi   laosz   sri lanka  

  magyarlesz!  ::  esõerdõ  ::  majmok  ::  imázs  

HOME

kis képre klikkelj

borneó 2001

naná, hogy magyar volt és magyar lesz

Maláj Borneó - tehát ami nem az indonéz Kalimantan vagy a Brunei szultánság - két része Sabah illetve Sarawak. Mi Sarawakban jártunk (ez Malajzia legnagyobb tagállama), és ennek álmatag fõvárosából (vagy inkább fõvároskájából), Kuchingból kirándultunk szebbnél szebb nemzeti parkokba és egy hegyvidéki faluba. Kuching pont az a hely, ahol Szingapúr után kellemesen lehet elütni az idõt a semmivel. Például:

kuching bevasarloutca

Van a városkának egy nagy folyója, a Sarawak, és ennek a torkolatvidéke köti össze a városkát a Dél-Kínai tengerrel. A folyón itt is lehet hajókázni és megtekinteni a helyi notabilitások villáit, az illegális bevándorlók bódélakásait és meghallgatni az egyikre illetve másikra vonatkozó anekdotákat (csakúgy mint Bangkokban vagy Malaccában). 

folyopart

Itt is a felsõ és alsó tízezer lakik a folyó mellett. Aki nem látja, hogy az alábbi képen azzal múlatja az idõt az alsó tízezer fiatalabbja, hogy a fáról ugrál a Sarawak folyóba, az magára vessen.

ugralo gyerekek

A Borneói csónaktúrán a turista, fõleg ha magyar, Borneó ásványvizet fogyaszt, hogy ezzel is kinyilvánítsa, hogy a visszafoglalás megtörtént. Már csak Celebesz van hátra.

borneo viz

HOME

TOPFrissítve: 2003-07-25
levélírás :: b&c sitemap